10:12 - Amasya Moda Tasarımı Öğrencileri: Deprem Bölgesine Yardım Elini Uzatıyor
11:08 - ATSO Aylık Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
11:00 - Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Kırlangıç, Turizm İşletme Belgeli İşletmelerle Buluştu
11:33 - Amasya’da Vergi Haftası Coşkusu
16:37 - Evlenen Çiftlerin Sayısı 2023 Yılında Azaldı
09:21 - “Hakkı hayata hakim kılmak için sendika diyoruz”
09:17 - “Ayniyat Saymanlarının Hakları için Yetkili Kurumlara Taleplerimizi İletiyoruz”
09:13 - “Hamamözü’nün Önünü Açacak Projelere Sahibiz”
09:08 - Amasya’da 30 İmam, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Gönüllüsü Oldu
15:14 - Amasya’da Materyal Sınıfı Açılışı Gerçekleştirildi: Yetkililer Öğrencilere Destek Verdi
Amasya Baro Başkanı Av.Bahadır Tekeş, Yasaların etkin uygulanmasındaki mücadelemizin ve İstanbul Sözleşmesi’nin hayata geçirilmesine ilişkin irademizin devam edeceğini bir kez daha beyan ediyoruz dedi.
Amasya Baro Başkanı Av. Tekeş, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü”dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; Kadınların insan haklarını ihlal eden düzene karşı direnişlerinden yola çıkarak 1999 yılında BM kararı ile ilan edilen “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” bugün de kadınların özgür, eşit ve şiddetsiz bir yaşam mücadelesiyle devam etmektedir.
Sadece ülkemizde değil dünyanın birçok ülkesinde kadınlar adalet, eşitlik, özgürlük mücadelesi veriyor. Yanı başımızda, İran’da Mahsa Amini’nin başörtüsü gerekçe gösterilerek öldürülmesinin ardından güçlenen kadın hareketini selamlıyoruz. Mücadeleleri mücadelemizdir.
Kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması devletin sorumluluğundadır. Özel ve kamusal alanda kadına yönelik şiddet hala devam ediyorsa, kadınlar güvende olmaları gereken toplu taşıma araçlarında ve caddelerde dahi tanımadıkları erkekler tarafından şiddete uğruyorsa, aldıkları koruma kararlarına rağmen öldürülüyorsa, bunun nedeni şiddetle etkin ve kararlı şekilde mücadele edilmemesi, aksine, kadınların insan haklarını ve en önemlisi yaşam haklarını koruma altına alan kanunları ve uluslararası sözleşmeleri kaldırmaya yönelik saldırılar karşısında etkisiz kalınmasıdır.
Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için 6284 Sayılı Kanun ve imzalamış olduğumuz uluslararası sözleşmeler başta olmak üzere, kadın haklarını güvence altına alan mevzuatın devletin her bir organı tarafından eksiksiz uygulanması, uygulamanın denetlenmesi, toplumsal cinsiyete duyarlı, eşitsizliği ortadan kaldıran politikalar üretilmesi, kadına yönelik şiddet suçlarında etkin ve caydırıcı cezalar verilerek bu cezaların infazının eksiksiz tamamlanması ile temel bir insan hakları belgesi olan İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden yürürlüğe konulması, öncelikli taleplerimizdir. Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu olarak, her gün olduğu gibi bugün de; Kadınların kazanımlarını elinden alacak olan düzenleme ve değişikliklerin karşısında olmaya devam edeceğimizi, Yasaların eksiksiz olarak uygulanması konusunda tüm kamu kurum ve kuruluşlarının uygulamalarını takip edeceğinizi, İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden hayata geçirilmesi yönündeki ısrarımız ve kadına karşı şiddetin ortadan kaldırılması için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz.”şeklinde konuştu.