10:12 - Amasya Moda Tasarımı Öğrencileri: Deprem Bölgesine Yardım Elini Uzatıyor
11:08 - ATSO Aylık Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
11:00 - Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Kırlangıç, Turizm İşletme Belgeli İşletmelerle Buluştu
11:33 - Amasya’da Vergi Haftası Coşkusu
16:37 - Evlenen Çiftlerin Sayısı 2023 Yılında Azaldı
09:21 - “Hakkı hayata hakim kılmak için sendika diyoruz”
09:17 - “Ayniyat Saymanlarının Hakları için Yetkili Kurumlara Taleplerimizi İletiyoruz”
09:13 - “Hamamözü’nün Önünü Açacak Projelere Sahibiz”
09:08 - Amasya’da 30 İmam, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Gönüllüsü Oldu
15:14 - Amasya’da Materyal Sınıfı Açılışı Gerçekleştirildi: Yetkililer Öğrencilere Destek Verdi
Amasya Radyo Tv ajansına ziyarete gelen Göynücek Ekolojik Yaşam Derneği Başkanı Halil Alabuğa ve dernek yönetim kurulundan Musa Güneş, Ahmet Mayadağlı, Hüzeyin Saraç İç İşleri Bakanlığı tarafından onaylanan ilçede gerçekleştirecek “Göynücek’te ürettiklerimizi Göynücek’te işleyelim projesi” hakkında bilgi verdi.
Dernek Başkanı Alabuğa proje hakkında şunları ifade etti; “Amasya’nın Göynücek ilçesi 1954 yılında ilçe olmuştur. Her geçen gün nüfusu azalarak insanların iş imkânı sağlanamadığı için göç etmeye başlıyor. Bununla beraber ilçenin ekolojik dengesi de bozulmaktadır. Bölgede tahıl, buğday, ayçiçeği, kabak çekirdeği gibi soğuk sıkım yapılabilecek ürünler ve süt üretimi yapılmaktadır. Bu ürünleri işleme atölyesi yapılarak gerek bölgede yaşayanlar gerekse Amasya il merkezinde yaşayanlar ilçeye gelerek bu doğal ürünlerden alarak atölyede işleyebilecek ve bu sayede ilçeye yerli turist gelmesi sağlanacak hem de bölge halkına ürettiği ürünleri işleyerek satma imkanı sağlanacaktır. Verilecek eğitim konularında farkındalık oluşturularak ilçe halkına yenilikçilik ve yenilikçi uygulamalar hakkında bilgi verilerek girişimcilik özelliği kazandırılmaya çalışılacak. Tüm halkımızın da Kurban Bayramını kutlarım.” dedi.
15.08.209 tarihinde başlayacak ve 5 ay sürecek projede ortak işleme atölyesi kurulumu, un, bulgur ve kırma yapılabilecek makine alımı yapmak ve uygulamalı eğitimi, ayçiçek, kabak çekirdeği gibi ürünlerden soğuk sıkım yapılarak elde edecek makine alımı ve uygulamalı eğitimi, STK’larda etkinlik yönetim sistemi eğitimi, sosyal girişimcilik eğitimi, proje oluşturma ve izleme eğitimi, sosyal girişimcilikte ağ oluşturma eğitimi, kırsal kalkınmada leader yaklaşım ve fırsatlar eğitimi, e-ticaret eğitimi alınması hedefleniyor.
Projenin gerçekleştirilmesi için harcanacak 81.735.00 tl gelir ile soft dondurma makinesi, ayçiçek, kabak çekirdeği gibi ürünlerden soğuk sıkım yapılarak elde edilen makine ve un bulgur ve kırma yapılan makine alınacak ürünlerin başında geliyor.
Göynücek’te gerçekleştirilecek bu proje ile üretilen ürünleri ilçede işleyerek katma değeri yüksek olan ürünler haline getirecek ortak işleme atölyesi kurarak hem bölge halkının hem de ilçeye gelen misafirlerin doğal ürünleri ilçede işleyerek yapabilme yeteneği kazanılıp pazarlamasını yapmak halkın refah seviyesini arttıracaktır.